1. A Technik Cool hőszivattyú berendezés telepítését (primer oldali ág – kültéri-beltéri közötti nyomvonal) kizárólag OKJ-s végzettséggel (F-GAS kártyával) rendelkező szakember végezheti!

2. A telepítés minimális feltétele: Split vezeték műszaki alkalmazása: 10 mm átmérőjű hűtéstechnikai vegytiszta rézcső esetén min. 19 mm falvastagságú Armaflex szigetelés, 16mm hűtéstechnikai vegytiszta átmérőjű rézcső esetén min.19 falvastagságú Armaflex szigetelés használata kötelező! Földbe fektetve védőcső használatával.

3. A Megrendelőnek a hőszivattyú beüzemelését megelőzően az alábbi feladatokat kell végrehajtania: Az elektromos energia (H vagy GEO tarifa) kiépítése a készülékekre vonatkozóan. A Geo vagy H tarifa nyilatkozatot a telepítő cég állítja ki! A kapcsolószekrényt min. 30 cm távóságra kell felszerelni a beltéri egységtől annak burkolatának akadálytalan leszerelhetősége érdekében. A hőszivattyú hidraulikai fűtőköri és használati meleg víz kiépítéséhez a következő munkafolyamatokat kell elvégezni: a csőhálózat szigetelése, légtelenítése, feltöltése és nyomáspróbája (a hűtési csővezetékek párazáró szigeteléssel történő bevonása). A hőszivattyú fűtési/hűtési hidraulikai körébe mágneses iszapleválasztó beépítése a hőszivattyú elé a fűtési/hűtési visszatérő gerincágba, mikrobuborék leválasztó beépítése a fűtési/hűtési előremenő ágba, automata légtelenítő szelepek beépítése a legmagasabb pontokra kötelező! A hőszivattyúnak a használati melegvíz köre nem tartalmaz biztonsági szerelvényeket, visszacsapó szelepet, biztonsági szelepet, tágulási tartályt. A felsorolt szerelvények beépítése kötelező, hiányuk meghibásodás esetén a gyártó garancia visszavonásával járhatnak, a nem rendeltetésszerű üzemeltetés miatt. A bel- és kültéri egységében keletkező kondenzvíz elvezetéséről gondoskodni kell! A kültéri egység számára szél és eső elleni védelmet biztosítani kell! Amennyiben az épület tető kilógása nem védi meg a kültéri egységet az eső, ónos eső, hóeséstől, egy kis tetőszerkezettel ezt biztosítani kell, továbbá ha a kültéri egység erős szélterhelésnek van kitéve, szél árnyékolásra is szükség lehet.

4. Az 5 év garancia megtartásának feltétele a szakszerű beüzemelés és a rendszeres éves karbantartás!

Hivatalos beüzemelő és karbantartó partnerünk:
Damasztor Kft.

Műszaki és Technikai információ:

Tel: +36 (20) 342 – 6663 Csató István
E-mail: csato.istvan@damasztor.hu
1196. Bp. Hunyadi u.171
Tel: +36 (20) 292 – 5892 Brezovay István
E-mail: brezovay.istvan@damasztor.hu

Technik Cool hőszivattyú
Technik Cool hőszivattyú
Technik Cool slide